Dobrůtky z Melounů

1. září 2010 v 21:11 | Jája |  Vaření
Palačinky s melounem, zmrzlinou a šlehačkou
Palačinky s melounem, zmrzlinou a šlehačkou

Suroviny: ½ litru mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, špetka soli, tuk na opékání, smetana ke šlehání, bezpeckový španělský meloun Bouquet, vanilková zmrzlina
Postup V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypeme mouku. Těsto naléváme na vymaštěnou pánvičku naběračkou a opékáme z obou stran.
V misce ušleháme šlehačku, z melounu vydloubeme kuličky a připravíme si zmrzlinu.
Před podáním potřeme palačinku šlehačkou, přidáme kuličky melounu a zmrzlinu. Můžeme pocukrovat.

Krabí salát s melounem a toastem

Krabí salát s melounem a toastem

Suroviny: 2 konzervy krabího masa (cca 350 g), 5 lžic majonézy, 50 g bílého jogurtu, 4 lžičky olivového oleje extra virgin, 4 lžičky limetové šťávy, 1 jarní cibulka, čerstvá petržel, sůl, mletý pepř, bezpeckový meloun BOUQUET, ledový salát, toastový chléb
PostupKrabí maso (nebo můžete použít krabí tyčinky) necháme okapat a mezitím připravíme zálivku.
V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou na jemno, nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Jemně promícháme s krabím masem.
Meloun rozpůlíme, nakrájíme na klínky, které pak rozkrájíme na malé kostky.
Na talířek si připravíme ledového salátu, na něj kostky melounu a nakonec navršíme krabí salát. Ozdobíme snítkou petrželky. Je možno podávat s opečeným toastem.
  Vepřový steak s melounem

Vepřový steak s melounem

Suroviny: 600g vepřové krkovice, bezpeckový meloun, olivový olej, sůl, celý zelený pepř
 Postup: Maso propláchneme proudem studené vody a osušíme. Nakrájíme na plátky, posolíme a obalíme v podrceném zeleném pepři. Na pánvi rozehřejeme olej a steaky osmažíme z obou stran. Hotové steaky podáváme s kousky melounu

Meloun s parmskou šunkou

Meloun s parmskou šunkou


Suroviny:
4 plátky parmské šunky, čerstvě mletý pepř, parmazán na ozdobu, čtvrtka bezpeckového melounu
Postup:  Meloun rozkrojte na 4 klínky a z každého opatrně odkrojte slupku. Každý klínek melounu obtočte plátkem šunky a položte na servírovací talíř. Porce před podáváním posypte čerstvě namletým pepřem a ozdobte hoblinkami parmazánu.

Svěží letní salát z melounu

Svěží letní salát z melounu


Suroviny: mandarinky (i konzervované), ¼ kg červeného hroznového vína, ¼ bezpeckového melounu a další sezónní ovoce, 20 dkg sýru Roquefort, olivový olej

Postup: meloun, mandarinky (popřípadě další dostupné sezónní ovoce) nakrájíme na kostičky a přidáme kousky přepůleného hroznového vína.
Ovoce zakápneme olivovým olejem, promícháme a můžeme servírovat. Podáváme posypané sýrem Roquefort.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama